De tapbieren van Heuvel15:

Onze standaard tapbieren zijn Hertog Jan Pilsener, La Trappe witte trappist en Weienstephan hefe weissbier. Op onze overige kranen hebben we op dit moment La Trappe Bockbier 2011 en 2012 staan.



Volgende week kan er zomaar weer een ander biertje uitstromen. Welke? Houd deze site dan in de gaten of ga naar onze facebook-pagina. Nog een voorkeur voor een ander wisselbier? Laat het ons dan weten!!!
Tilburg Dutch Brown Ale La Trappe witte trappist
  La Trappe Witte Trappist is een ongefilterd, fris Trappistenwitbier met 5,5% alcohol en het eerste en enige Trappistenwitbier ter wereld en wordt uitsluitend gebrouwen met water, tarwe en hop. Er worden geen kruiden toegevoegd. De Saphirhop geeft het bier een citrusachtige geur. De droge, licht zurige smaak geeft dit bier een verfijnd karakter.
Tilburg Dutch Brown Ale Hertog Jan pilsener
  Hertog Jan Pilsener wordt nog volgens het oude ambacht gebrouwen uit natuurzuiver water, zorgvuldig geselecteerde granen, biergist en Saazer-hop. De smaak laat zich het best omschrijven als vol met een bittere afdronk.
Tilburg Dutch Brown Ale La Trappe dubbel
  La Trappe Dubbel heeft een diepe, roodbruine kleur en een mooi, beige schuim. Door het gebruik van onder andere karamelmout ontstaat een zacht aromatisch, karamelachtig karakter. De smaak is volmoutig en een tikkeltje zoet en heeft een zachtbittere afdronk. Hoewel dit bier zacht te drinken is, heeft het toch 'body' en een volle smaak.
Tilburg Dutch Brown Ale  
 

 

Tilburg Dutch Brown Ale Weihenstephan hefe weissbier
  Weihenstephaner Hefeweissbier, met een alcoholgehalte van 5,4% per volume, is feitelijk de moeder aller witbieren. Doordat men, in tegenstelling tot Belgische en Nederlandse witbieren, geen smaakmakers zoals koriander of citrusschil gebruiken mag maar de frisse zuurheid door speciale gisten verkrijgt, drinkt het uitzonderlijk gemakkelijk weg. Aroma’s van banaan en tropisch fruit liggen op de loer!
Tilburg Dutch Brown Ale